Vista normal Vista MARC Vista ISBD

Feina i benestar necessitat i incertesa a càrrec de Jordi Pigem i Guillem López Casasnovas

Por: Pigem, Jordi, 1964-.
Colaborador(es): Gabancho, Patrícia | López i Casasnovas, Guillem | Ateneu Barcelonès | Cicle El país que farem 2014 Barcelona.
Tipo de material: materialTypeLabelMaterial visualEditor: 2014Descripción: 1 fitxer de vídeo (82 min) digital, so, en color, fitxer MPEG.Tipo de contenido: imatge en moviment bidimensional Tipo de medio: video Tipo de portador: altreTítulos uniformes: L'Arxiu de la Paraula (BAB) Tema(s): Economia del benestar -- Catalunya | Estat del benestar -- Catalunya | Qualitat de vida en el treball | Treball | Catalunya -- Política socialRecursos en línea: Accés a l'enregistrament
Créditos de producción: Acte organitza la Junta de l'Ateneu Barcelonès | Pertany al Cicle El país que farem
Presenta i modera: Patrícia GabanchoResumen: Amb l'objectiu de reflexionar sobre on som i què necessitem per al futur com a país. Cal repensar la política social i adaptar-la a unes noves estructures d'Estat. Fins ara, en les velles estructures d'Estat, "la política social estava lligada a l'Estat del benestar, on les prestacions són atorgades amb la condició de no tenir renda" (welfare). La seva revisió suposa el "pas del welfare al warfare, on la prestació està condicionada a lesforç d'un treball", com ara serveis a la comunitat. Casasnovas ha plantejat que la millora de l'ocupació és factible tenint en compte l'alt nombre d'aturats, però pel que fa a la productivitat és més complicat, perquè l'Economia de Catalunya està molt centrada en el món dels serveis. Catalunya, un cop independent, haurà de ser postmaterialista perquè el paradigma de creixement materialista (som millors com més consumim) no només ja no és possible a nivell físic per la manca de recursos sinó que és contraproduent perquè no ens fa feliços. A més, Pigem ha subratllat que "totes les societats del món estan abocades a repensar-se, integrar-se a la biosfera i a posar a la persona i el bé comú en el centre"
    valoración media: 0.0 (0 votos)
No hay ítems correspondientes a este registro

Acte organitza la Junta de l'Ateneu Barcelonès

Pertany al Cicle El país que farem

Presenta i modera: Patrícia Gabancho

Enregistrament: Barcelona : sala d'actes Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès, 10 de novembre de 2014

Amb l'objectiu de reflexionar sobre on som i què necessitem per al futur com a país. Cal repensar la política social i adaptar-la a unes noves estructures d'Estat. Fins ara, en les velles estructures d'Estat, "la política social estava lligada a l'Estat del benestar, on les prestacions són atorgades amb la condició de no tenir renda" (welfare). La seva revisió suposa el "pas del welfare al warfare, on la prestació està condicionada a lesforç d'un treball", com ara serveis a la comunitat. Casasnovas ha plantejat que la millora de l'ocupació és factible tenint en compte l'alt nombre d'aturats, però pel que fa a la productivitat és més complicat, perquè l'Economia de Catalunya està molt centrada en el món dels serveis. Catalunya, un cop independent, haurà de ser postmaterialista perquè el paradigma de creixement materialista (som millors com més consumim) no només ja no és possible a nivell físic per la manca de recursos sinó que és contraproduent perquè no ens fa feliços. A més, Pigem ha subratllat que "totes les societats del món estan abocades a repensar-se, integrar-se a la biosfera i a posar a la persona i el bé comú en el centre"

Drets cedits a l'AB

Conferència en català